Kategorie: Chuťovky

Tarte Tatin - jablkový koláč

Suroviny Postup
- 800g jablek, jako jsou Russet, oloupané, jadřince zbavení a na kostky nakrájené
- 60ml calvados
- 5 vrchovatých lžic cukru 60g
- 3 žloutky
- 250ml "creme fraiche" z Labužníka, nebo šlehaná smetana
- 2 lžíce oloupaných mandlí na jemné lupínky nastrouhaných
Namočit jablka do calvados na 1 hodinu. Předehřát troubu na 220°C. Vyložit těstem 23cm formu s volným dnem těstem, propíchat dno vidličkou, vyložit alobalem a nasypat na něj fazole, rýži, nebo podobně. Dát péct po 15min. Snížit teplotu na 180°C. Posypat dno 2 lžícemi cukru. Slít jablka a uschovat calvados. Poskládat jablka na cukr. péct po dalších

30min. a zvýšit teplotu na 220°C. Vyjmout koláč.

Našlehat dohromady žloutky, zbytek cukru a uschované calvados. Posypat tím povrch koláče a péct dalších 15min.

Koláč podávat teplý s miskou creme fraiche, nebo šlehačkou.
Doporučená příloha: Vychlazené jablečné víno, nebo mošt.

 

print Formát pro tisk



Komentáře jsou automaticky uzavřeny 60 dnů po vydání článku.

Komentáře rss

stop Uzamčeno - nelze přidávat nové příspěvky.

Nebyly přidány žádné komentáře.