Kategorie: Chuťovky

Cantuccini

Suroviny Postup
- 2 vejce
- 250g cukru krupice
- 125g loupaných mandlí
- 125g neloupaných mandlí
- 125g lískových oříšků
- 250g hladké mouky
- ½ prášku do pečiva
- citronová kůra
CantucciniVejce vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou, přidáme mandle a ořechy, kypřící prášek a prosátou mouku. Ze směsi vypracujeme těsto, na plechu s pečícím papírem vytvoříme z těsta 2 stejné válečky, které potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25min. Ještě za tepla nakrájíme na stejně široké proužky a necháme vystydnout.

Ke kávě nebo dezertnímu vínu. Třeba Vin Santo. Bacha na zuby.

 

print Formát pro tisk



Komentáře jsou automaticky uzavřeny 60 dnů po vydání článku.

Komentáře rss

stop Uzamčeno - nelze přidávat nové příspěvky.

Nebyly přidány žádné komentáře.